Shrnutí semifinálového klání

17.03.2014 17:58

Rozhovor s Michalem Kubišem z SK Baroni Mašovice.

Až třetí vzájemný zápas rozhodl o postupu do finále mezi Barony a Snails. Šťastnější byli v tomto souboji papírově silnější Baroni, kteří jednoznačně zvítěli v posledním zápase 9:4. Série byla ale velmi vyrovnaná, "není divu, když hráje druhý a třetí tým tabulky, šneci mají velmi kvalitní kádr". hodnotí sérii Michal Kubiš. "První zápas byl na obou stranách velmi nervózní, během zápasu jsme ztratili velmi slušný náskok a konec prostě nevyšel". Snails v prvním utkání vyhráli 7:5, přitom Baroni drželi náskok 5:3." Byli velmi důrazní před naší bránou, nedali jsme si na to pozor, do příštího zápasu už jsme o chybách věděli a všechno jsme si vyříkali

Další zápas měl skoro stejný průběh, Baroni šli do rychlého vedení. "V šatně jsme si s klukama řekli, že na ně zkusíme vlítnout, dáme nějaké góly a zatáhneme se". Mašovičtí převzali postupem zápasu iniciativu a postupně navýšili náskok až na konečných 6:2. "Zápas se nám povedl podle našich představ, k ničemu jsme je nepustili, měli určitě o čem přemýšlet", dodává. Baroni tak měli naději na svůj vysněný postup do finále. 

V druhém semifinálovém utkání bylo ale dobojováno, jednoznační favorité Hodonice si poradili s Vlky 2:0 na zápasy a tak mohli odpočívat a připravovat se na finále. První zápas skončil 4:1 a druhý 6:2. Hodonice jsou tak už potřetí za sebou ve finále. 

Váš kapitán uvedl jednoznačné cíle do sezóny, splníte je? " Uděláme pro to cokoliv, před sezónou jsme byli trošku skeptičtí, já osobně jsem myslel že se do Playoff dostaneme jen tak tak, měl sem v tu chvíli více věřit Toníkovi :D" (kapitán Antonín Sedláček) 

Baroni postoupili do bojů z druhého místa, ikdyž se Snails drželi záporné skóre, dvě remízy a jedna prohra, nahrávala papírově silnějším "Šnekům". "Ano, určitě jsme je chtěli minimálně potrápit, ale náš tým si vedl výborně, každý plnil co měl a v tom byla naše síla, soupeř si myslím, že až moc trpěl na hádky mezi vlastními, pak se hraje špatně". 

Poslední zápas se Baronům povedl a Snails porazili 9:4. " Před zápasem jsem byl hodně nervózní, přeci jenom už o něco šlo" .Můžeš v této sérii někoho vyzdvihnout z vašeho kádru? "Určitě bych nikoho nevyzdvihával, hráli jsme jako tým a to nám pomohlo k výhře, jak obrana tak i útok hrál výborně, samozřejmě že nesmím zapomenout na golmana Jardy Kubi, který v pravý moment uměl podržet"

Nějaké plány do finále? Zkusíme to urvat, je to přeci jenom finále, aby jsme mohli Toníkovi přivést pohár, tím mu taky přeju brzké uzdravení, aby příští sezónu mohl už bojovat s námi na ledě.