Schůze vedoucích 15.9.2015

15.09.2015 20:50

1) V soutěži bude 10 týmů, každý s každým hraje celkem 3x za sezónu. Ta by mělo končit někdy koncem února. Následuje Playoff, kterého se zúčastní 8 týmů. Hraje se klasicky 1.-8., 2.-7. atd... Hraje se na dva vítězné zápasy, pokud by byl třetí zápas nerozhodně, jezdí se trestná střílení, tři na každé straně.

 
2) Hrací dny budou nejčastě pondělí, úterý, čtvrtek, ale může to být kromě víkendu i jindy, kvůli nějakým upravám na stadionu atd. Nejdříve budou začínát zápas v 19:00.
 
3) Novinkou bude takzvané "zakázené uvolnění", malinko upravené. Aby rozhodčí pískl zakázané uvolnění, tak hráč musí puk vyhodit přes 3 čáry (nikoliv jak v hokeji přes dvě) s tím, že se nebude jednat o přihrávku. Takže pokud puk projde přes tři čáry a rozhodčí posoudí, že šlo o vyhození a né o přihrávku, tak se píská. Pětice na ledě zůstává a vhazuje se v obranném pásmu. (stejně jako v hokeji). Pravidlo bude na zkoušku, je možné že se v průběhu soutěže změní nebo odstraní. Hra jako taková zústává prakticky stejná. 
 
4) Dalším bodem jsou tresty na více zápasů, můžete se na příklad trestů podívat na oficiální web www.znhl.cz/tresty (DIVIZE B)
 
5) Další odhlasovaný bod je, že domácí tým má svoji střídačku a určuje na zápas dresy, tz. že proti Devils, když budeme domácí, nemusíme otáčet dresy.
 
6) Odhlasovaly se i vyjímky, že pokud má dotyčný věk nad 50let a výš, a splňuje pravidla vyjímek, pak nemusí být vedený jako vyjímka. Vyjímky jsou povolené čtyři, ale pouze dvě vyjímky mohou hrát zápas.
 
Tohle ve zkratce asi vše, zbytek se dozvíte na našem fóru.