Rozhovor: Hynek Blaha

08.08.2015 13:54
Jak tě napadlo založit tuto ligu?
 
Ligu jsme založili společně s kamarádem Mojmírem Kladníkem již v roce 1997. Tehdy začalo hrát 8 týmů a po roce fungování jsme se dohodli na spolupráci s firmou Znovín, a ligu jsme pojmenovali Znovín Liga. Co se týče letošního ročníku, tak jsem se rozhodl navázat na skvělou práci Libora Švejcara, který vlastně tuto "amatérskou "odnož" celou vytvořil, a za to mu patří jistě velký dík. Ale byl jsem osloven některými vedoucími, zda-li bychom nemohli s našimi zkušenostmi tu ligu posunout někam výše?! A tak se snad již letos stane....
 
Jaké máš plány do budoucna s ligou? 
 
Letošní ročník beru jak po stránce organizační tak i po stránce finanční jako rok 0, identifikovat případné chybičky a nedostatky, poučit se z nich a příští rok již ligu i rozšířit o další týmy.
 
Bude někdo hlídat dodržování pravidel?
 
 Pravidla bude hlídat jak tým vyškolených rozhodčích, tak i předseda komise rozhodčích Pavel Novák. A když bude úplně nejhúře(což se určitě nestane :-) ), tak zasáhnu já!
 
Kolik bude týmů a bude i nějeký z Rakouska? 
 
Týmů by mělo být snad 10, a jen doufám, že jeden z nich bude od našich jižních sousedů.
 
Jsi ty sám hráčem nějakého týmu? 
 
Jsem zaregistrován u Stars, ale moc jsem jim letos nepomohl jak bodově, tak hlavně vzhledem k časovému vytížení i svojí účastí na ledě.
 
Jaké novinky letos hráčům a lize přinesete? 
 
Hlavním minusem každého sportovního podniku je nemít své vlastní webové stránky. Což se nám podařilo zrealizovat, a jen doufám, že se bude všem jak designem, tak i uživatelským komfortem líbit. Dále jsme pro hráče nasmlouvali různé výhody u partnerů ligy, tak doufáme, že i tohle bude přijato pozitivně.
 
Děkuji za rozhovor