O vítězi rozhodne až třetí zápas

22.03.2014 10:45

Po úspěšném semifinále, kdy Baroni postoupili přes loňské finalisty šneky, je ve finále čekali Hodonice. Hodonice jsou už počtvrté za sebou ve finále a třikrát se jim podařilo ligu vyhrát. Mašovičtí však tuto sérii chtěli přerušit a to se jim také v úvodním zápase povedlo a zvítězili 5:3.

Hodoničtí nastoupili do utkání velmi ofenzivně a první minuty se odehrávali vícemeně v obraném pásmu Baronů. Avšak první kdo otevřel skóre byly Mašovice. Dlouho jim ale vedení nevydrželo a Hodonice srovnaly na 1:1. Hra se postupně vyrovnávala a nasazení žraloků postupně opadalo, toho Baroni využili a dvěma góly Hodonice potrestali 3:1. Žraloci stačili snížit na 3:2, ale k vyrovnání nedošlo. Baroni přidali další dvě branky na 5:2, v závěru ještě žraloci vykřesali naději na 5:3, ale k výhře jim to nestačilo a Baroni tak mohli slavit vítězství.

Druhé utkání mělo obdobný průběh, první gól však vsítili Hodoničtí, když po sporném zákroku na obránce Baronů prostřelili výborně chytajícího Jardy Kuby. Baroni dokázali vyrovnat, když proměnili trestné střílení. Žraloci také potrestali výhodu trestného střílení a zvýšili na 2:1. Mašovice opět vyrovnaly na 2:2, ale poslední a i vítězný gól vstřelili hráči Hodonic. Stav série je tedy 1:1 a třetí rozhodující zápas rozhodne, kdo si odnese výhru celé soutěže.